Lúpežné prepadnutie pošty

30.11.2004 Celý región

Lúpežné prepadnutie pošty\r\nDnes ráno, v čase okolo 07:40 hod v Poprade na sídlisku Západ došlo k lúpežnému prepadnutiu Pošty č.6. V uvedenom čase vodič pošto...
Lúpežné prepadnutie pošty
Dnes ráno, v čase okolo 07:40 hod v Poprade na sídlisku Západ došlo k lúpežnému prepadnutiu Pošty č.6. V uvedenom čase vodič poštového vozidla zazvonil na dvere pošty.

Keď mu otvorila vo vnútri sa nachádzajúca jedna z dvoch pracovníčok, zamaskovaný páchateľ so zbraňou v ruke pristúpil od chrbta k vodičovi, ktorého vtlačil do vnútra. Následne páchateľ zamkol a vodičovi, ako aj jednej pracovníčke pošty nasadil jednorázové putá. Druhú s pracovníčok vzal so sebou a prikázal jej, aby ho doviedla k trezoru a ten aj otvorila. Pracovníčka v obave o svoj život vykonala to, čo jej ozbrojený páchateľ prikázal. Ten po otvorení trezoru z neho vzal hotovosť vo výške do 30.000, - Sk. Po tom vzal vodičovi kľúče od poštového vozidla, s ktorým ušiel. Bola vykonaná policajná uzávera oblasti. V čase o 08:35 hod bolo pri ceste I/18 na poli nad sídliskom Leopoldov v Poprade zhorené poštové vozidlo. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Páchateľ by mal byť vo veku 25 - 30 rokov, vysoký približne 180 cm, silnejšej postavy. V čase lúpeže mal na tvári šatku. Na sebe mal oblečenú čiernu vetrovku, modrosivé nohavice ako aj tmavomodré topánky so svetlou podrážkou. Na chrbte mal svetlý batoh. Polícia preto žiada všetkých občanov, ktorý si v uvedenom čase všimli pohyb takejto osoby, aby akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť k vypátraniu páchateľa oznámili na telefónnom čísle 158.
 

Vyberte región

mark